Ha gyermeke reumás ízületi gyulladástól szenved, akkor ezeket okvetlenül tudnia kell

A fiatalkori reumás ízületi gyulladásban megbetegedett gyermekek tízből hét esetben, hála Istennek, teljesen rendbe jönnek. Amíg azonban tart a betegség, szüleik – akárcsak a kevésbé szerencsés harminc százalék szülei – kétségbeesetten keresik a szenvedés enyhítésének lehetőségét.reuma-izulet

Szóba jöhető kezelési módszerek

Eltekintve a műtéti beavatkozástól (műtéttel bizonyos esetekben csodálatos eredményt lehet elérni), nagyon hasznos lehet a fizikoterápia, a torna (természetesen az orvos figyelmes ellenőrzése mellett) és néha a deformálódás kifejlődését megakadályozó rögzítősín is.

Az úszás segít fenntartani az izmok tónusát és az ízületek mozgékonyságát, ellenben az úgynevezett “kemény” sportok, például a futball vagy a kosárlabda, a velük járó ütközések, hirtelen félrehajlások és ugrások folytán károsíthatják az ízületeket.

A szülők szerepének fontossága

Az artritiszes gyermek szüleit minden bizonnyal az az érzés keseríti el leginkább, hogy fiókájuk “más”, mint a többi gyerek. Ez a “másság” sok mindenben megnyilvánulhat: nem csupán a sportolás terén, de tanulmányi lemaradásban is, ha a betegség miatt a gyerek nem járhat iskolába.

Ilyenkor a tanárokkal meg kell beszélni, hogyan lehet a gyerek lemaradását elkerülni. Ügyelni kell rá, hogy a kis beteg a lehetőségekhez mérten fenntarthassa a kapcsolatot a pajtásaival, és ne alakuljon ki benne az a tudat, hogy kívül rekedt a többiek világán.

A gyerekek alkalmazkodóképessége páratlan. Amint tisztába jönnek a náluk gyengébb társuk problémáival, mindjárt együtt éreznek vele. Sohasem szabad az ízületi betegségben szenvedő gyereket üvegházban tartani, azzal a szándékkal, hogy megóvjuk őt az élet megpróbáltatásaitól. Ezzel csak az ellenkező eredményt érhetjük el.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

72

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]