7+1 dolog, amit Önnek is tudnia kell a reumás ízületi gyulladásról!

A reumás ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis) autoimmun betegség, az immunrendszer működési zavara váltja ki – Kialakulásának pontos oka ismeretlen, de feltételezhető, hogy az immunrendszer megtámadja az ízületet védő porcot. Gyulladásos és súlyos mozgásszervi betegség.

1. Általában a bütyök-, a csukló-, a könyök-, a térd- és a lábízületeket érinti.

2. Bizonyítható, hogy a reumás ízületi gyulladás sokkal inkább autoimmun reakció, semmint fizikai behatások következménye. Antitestek támadják meg az ízületi szöveteket, amire a gyulladás a védekező reakció. Hogy ezt mi idézi elő, az egyelőre kérdéses.

3. Jellemzően leginkább a fiatal felnőttek, tehát a 20-40(más források az 50 évet jelölik felső határként) év közöttiek betegsége

4. A statisztikák szerint 2-3-szor gyakoribb nők körében, mint férfiaknál.

5. A betegség lappangva kezdődik. Első jele általában a kézujjak utolsó perceinek duzzanata, fájdalmassága, merevsége. A fájdalmasság miatt a beteg ezt az ízületét nem használja, ezért az megmerevedik és a hozzá tartozó izmok elvékonyodnak, sorvadnak. Néha az ujjak elgörbülnek, kihegyeződnek és jellegzetes torz kéztartás fejlődik ki. A folyamat sok esetben itt megáll, de sajnos nem mindenkinél! >>> Az ízületmerevedés több ízületre, gyakran nagy ízületekre is ráterjedhet, amelyek aztán kezelés nélkül megmerevednek és nagyfokú mozgáskorlátozottságot vagy éppenséggel mozgásképtelenséget okoznak.

6. A beteg mozgásképességének megőrzéséhez a körzeti, a reumatológus szakorvos és a beteg közös erőfeszítésére van szükség. A különböző gyógyszeres, fürdő- és tornakezelés mindig lassítja, sőt legtöbbször meg is állíthatja a betegség progresszivitását: így, ha keletkezik is mozgáskorlátozottság, a legszükségesebb mozgások megmaradnak.

7. Újabban egyes elmerevedett ízületeket sikerült műízülettel, ízületprotézissel műtéti úton helyettesíteni, és így a mozgásképességet helyreállítani

7+1. A reumás ízületi gyulladás panaszainak az enyhítésében a természet is segítségünkre lehet >>> A kurkuma, a macskagyökér, vagy például a tömjén, továbbá az esszenciális telítetlen zsírsavakban – főleg Omega-3ban – gazdag források, természetes étrend-kiegészítők fogyasztása gyulladáscsökkentő hatásaik miatt segíthet.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]